Creating filtered version of banner image.

blog

Η εικόνα της μουσικής βιομηχανίας του 2018

Με βάση τις στατιστικές της MIDIA Research, της ifpi και του Music Business Worldwide, τα έσοδα από ηχογραφήματα αυξήθηκαν για τέταρτη συνεχή χρονιά το 2018, φθάνοντας τα $19.1 δις, 1.7 περισσότερα από το 2017. Η ροή (streaming) ήταν και πάλι η κινητήρια δύναμη, αυξανόμενη 32% χρόνο με το χρόνο - φτάνοντας τα $ 8.9 δις. Για πρώτη φορά η ροή αποτελεί το κύριο έσοδο των δισκογράφων (55%) και η ανάπτυξή της ξεπερνά τη μείωση των παραδοσιακών υλικών φορέων (CD, βινύλια, κασέτες κλπ). Η κατάταξη των εκδοτών παρέμεινε αμετάβλητη το 2018, αλλά οι μεγάλες εταιρείες έχουν να αντιμετωπίσουν την συνεχιζόμενη μετεωρική άνοδο των ανεξάρτητων labels και καλλιτεχνών (Artists Direct), που αλλοιώνει την φυσιογνωμία της αγοράς, αναδιαμορφώνοντας το τοπίο της βιομηχανίας. 

Η εικόνα της βιομηχανίας για το 2018 διαμορφώθηκε από τρεις βασικούς παράγοντες:

  • Συνεχιζόμενη ανάπτυξη: Τα έσοδα από ηχογραφήματα αυξήθηκαν κατά 7,9%. Αν και το 2017 τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9.7%, η αγορά αυξήθηκε ανάλογα σε απόλυτες τιμές. Από το 2015 αυξήθηκε κατά 29%, με νέα έσοδα $4.3 δις.
  • Κυριαρχία του streaming: Αν και η σχετική ανάπτυξή του επιβραδύνεται, η ροή αυξήθηκε κατά το ίδιο ποσό το 2018 - περίπου $2.2 δις - όπως το 2017. Αν και το 2019 αναμένεται κάμψη στις παραδοσιακές αγορές streaming (ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο), σε Μεξικό, Βραζιλία, Ιαπωνία και Γερμανία, τα έσοδα από streaming θα αυξηθούν κατά άλλα $2 δις.
  • Ανεξάρτητοι: Οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες διατηρούν την μερίδα του λέοντος το 2018, αντιπροσωπεύοντας το 69,2% του συνόλου. Οι μεταβολές μεριδίων της παγκόσμιας αγοράς κινούνται με αργό ρυθμό, ειδικά η αναλογία μεγάλων - ανεξάρτητων. Ωστόσο, οι καλλιτέχνες χωρίς δισκογραφικές αλλάζουν την φυσιογνωμία της αγοράς, αυξάνοντας το μερίδιό τους τέσσερις φορές ταχύτερα από τη συνολική αγορά του 2018, με έσοδα $0.6 δις.

Τα έσοδα μοιράστηκαν ως εξής: Η Universal Music και η Warner Music κέρδισαν 0.6 ποσοστιαίες μονάδες αγοράς το 2018, με 31% και 21% αντίστοιχα, ενώ η Sony Music έχασε 1.5%. Αν και τα έσοδα της Sony περιορίστηκαν εν μέρει από έναν νέο τρόπο υπολογισμού που εφάρμοσε το 2018, το μερίδιο αγοράς της Universal είναι κατά ένα εντυπωσιακό 10% υψηλότερο. Οι ανεξάρτητοι (εταιρίες και καλλιτέχνες) αντιπροσωπεύουν το 30%. Στην πράξη, το ποσοστό αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς η μέτρηση γίνεται με βάση την διανομή και τα έσοδα των μεγάλων περιλαμβάνουν τυχόν ανεξάρτητες εταιρίες που διανέμουν.

Από πολλές απόψεις, το 2018 ήταν μια επανάληψη του 2017: τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σε υψηλά μονοψήφια ποσοστά, με κινητήρια δύναμη το streaming. Η Warner Music παρουσίασε την μεγαλύτερη άνοδο, η Universal Music τα περισσότερα έσοδα αλλά ίσο μερίδιο αγοράς με τους ανεξάρτητους - ένας αξιόπιστος δείκτης των τάσεων της βιομηχανίας. Τα διαθέσιμα εργαλεία για τον ανεξάρτητο καλλιτέχνη είναι περισσότερα από ποτέ, καθώς οι ευέλικτες συμφωνίες που προσφέρουν οι εταιρίες (αμφοτεροβαρείς συμβάσεις διανομής, παραγωγής ή περιορισμένου χρόνου) μπορούν να διαμορφώσουν συμφέροντα πακέτα. Η αγορά πάντα θα χρειάζεται εταιρίες, αλλά οι υπηρεσίες και η συμμετοχή τους είναι πια διαπραγματεύσιμες. Η πρακτική αυτή οδηγεί στην αναθεώρηση των επιχειρηματικών μοντέλων της δισκογραφίας και της αγοράς του ηχογραφήματος.

Comments Section

Hi I'm Gina. I'm mother of two wonderful 10 years sons. Their father has left us 8 years ago. I have a question, maybe some of you can help me? At what age should a parent teach their son about ‘sex’ if there is no father around or would it be better for the kid to have a male family member to do this? It really bothers me because i've found adult magazine in their room today. Should I talk to them by miself or ask my brother to do it? Hope someone had the same problem and can advise me anything. By the way, here is the photo of my sons: http://www.eagletowing.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pasionmujeres.com/princesa/ - https://i.ibb.co/4ghm31h/main-qimg-2874a40311959b1bc7694d2f51400d8e-c.jpg
Hi I'm Gina. I'm mother of two wonderful 10 years sons. Their father has left us 8 years ago. I have a question, maybe some of you can help me? At what age should a parent teach their son about ‘sex’ if there is no father around or would it be better for the kid to have a male family member to do this? It really bothers me because i've found adult magazine in their room today. Should I talk to them by miself or ask my brother to do it? Hope someone had the same problem and can advise me anything. By the way, here is the photo of my sons: http://www.trevorsensor.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pasionmujeres.com/amiga/ - https://i.ibb.co/4ghm31h/main-qimg-2874a40311959b1bc7694d2f51400d8e-c.jpg
 

Post a comment

  •